Rodzice zapisali Ci spadek? Sprawdź, czy małżonek może rościć do niego prawa!

Małżonek co do zasady nie może rościć sobie praw do spadku po Twoich rodzicach, bo według art. 33 KRO spadek wchodzi do Twojego majątku osobistego. Wyjątki są dwa: spadkodawca wyraźnie postanowi w testamencie inaczej albo w spadku są przedmioty zwykłego urządzenia domowego służące obojgu małżonkom, które według art. 34 KRO wchodzą do majątku wspólnego.

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

Ściśle niezbędne ciasteczka

Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.

Ciasteczka stron trzecich

Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.

Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.